- Реклама -

- Реклама -

23.9 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Демерджиев: Иван Гешев е пътувал сам с охраната в момента на взрива

В автомобила на главния прокурор не е имало членове на неговото семейство по времето на взрива, Иван Гешев е пътувал сам с охраната, назначена от НСО. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в отговор на въпрос от депутата от ПП-ДБ Атанас Атанасов.

„Аз лично видях автомобила, пострадал от този взрив. Има незначителни щети по него, които се изразяват в дупка в единия фар и проникване на сачма от рикошет в него. Няма никакви други щети. Видът но взривното устройство не позволява ударната вълна или отломки да проникнат в купето на този брониран автомобил“.

Вътрешният министър Демерджиев съобщи, че данните за привлечения в помощ на следствието израелски експерт са оскъдни.

„Това което знам и което достигна като информация до мен, е, че този експерт е пристигнал същия ден, около час и половина преди да настъпи взривът. Каква е причината той да дойде в България, аз не мога да ви кажа, нито какъв е поводът за неговото посещение. Не мога да правя и предположения и спекулации в никоя посока. Това са фактите. Оттам нататък те трябва да бъдат изяснени докрай и всеки да си направиш съответните изводи“.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече „шокиращи“ данните, изнесени от министър Демерджиев, но напомни, че вече е можело да има редовен кабинет, а не да бъдат изслушвани служебни министри.

- Реклама -

Последни новини