- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
понеделник, 5 декември 2022 г.
5.3 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

„Демократична България“ настояват за кабинет с мандата на ПП

Избрано

Много е важно да се направи опит за съставяне на ново правителство с първия управленски мандат, който по Конституция ще отиде отново в „Продължаваме промяната“ – такава теза изразиха пред президента Румен Радев представителите на „Демократична България“. Според тях въпреки всичко, което се е случило или не в изминалите шест месеца управление на кабинета „Петков“, именно този мандат е натоварен с най-много очаквания.

Обединението е единственият участник в управляващата коалиция, който до момента се отзова на поканата на държавния глава за консултации. Вчера останалите две формации – „Продължаваме промяната“ и БСП, отказаха срещи с аргумента, че смятат за приоритет течащото обсъждане на актуализацията на бюджета и предложиха разговорите да се отложат.

Междувременно „Продължаваме промяната“ обяви, че започва от днес преговори за правителство с „Демократична България“, БСП и напусналите групата на „Има такъв народ“ депутати.

Христо Иванов отново повтори, че няма да водят преговори с ГЕРБ и ДПС, защото „това е неприемливо за нашите избиратели“.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини