- Реклама -

- Реклама -

18.8 C
София
сряда, 7 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Денков: ГЕРБ искат още министри, но ние имаме принципи

„Има желание от страна на ГЕРБ за включване на още министри в проектокабинета с втория мандат, но ние имаме определени правила“. Това заяви акад. Николай Денков от ПП- ДБ, цитиран от БГНЕС.

„Разбрали сме се, че този кабинет ще бъде излъчен от нас, след това ако има промени, те трябва да бъдат утвърдени от двете страни“, коментира още той.

На въпрос дали след като получи втория проучвателен мандат за съставяне на кабинет от президента, веднага ще върне папката със структурата и състава на Министерския съвет, Денков отговори, че зависи от това кога ще бъде връчен мандатът.

Той увери, че преговорите вървят нормално и когато всичко е готово и имената са напълно ясни, ще представят кабинета на обществото.

По думите му списъкът трябва да мине през националните съвети, което ще се случи в близките дни.

Същевременнно председателят на ДСБ Атанас Атанасов посочи, че тази вечер се събира Изпълнителната комисия на ДСБ. „Ние ще отговорим на очакванията на огромната част от българското население да положим усилия да има правителство, задължително ще го направим“, каза той в парламента, цитиран от БТА.

- Реклама -

Последни новини