13.9 C
София
понеделник, 20 май 2024 г.
Категории:

Денков: COVID тестването на учениците трябва да отпадне в следващите дни

Тестването на учениците за COVID-19 трябва да отпадне в следващите дни. Такава заповед обаче може да бъде издадена от Министерството на здравеопазването. Това каза в Бургас министърът на образованието Николай Денков.

„Аз съм изразил категоричното си мнение, че в следващите дни трябва да отпаднат мерките в училищата. Днес или най-късно утре ще излезе становището. Но трябва да се имат предвид украинските граждани, които влизат в страната. Експертното мнение оставям на Министерството на здравеопазването”, уточни министърът.

Акад. Денков коментира оповестените от МОН днес три варианта за промяна в броя на учебните дни и продължителността на ваканциите през годината. От МОН категорично подчертаха, че учебната 2022-2023 г. ще започне на 15 септември, както досега, за Денков обаче 7 септември е най-подходяща дата за начало на учебната година.

„Като стартова дата изглежда най-подходящо в момента 7 септември, печелим една седмица повече, която може да се използва и за повече ваканции вътре в учебната година, но и за повече материал, повече време за упражняване на материала. Освен това предлагаме и удължаване на учебната година с две седмици от първи до шести клас, така че общо се получават три седмици и за тези випуски. Част от тях да бъдат използвани за удължаване на ваканциите по време на учебната година, част от тях за повече време за упражняване на материала”, заяви Денков.

 

Източник: Нова

снимка: Нова

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img