- Реклама -

- Реклама -

23.9 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Дербито „ЦСКА-София“ – „Левски“ промени движението в центъра на столицата

Движението на автомобили в центъра на София се променя заради футболното дерби „ЦСКА-София“ – „Левски“. Мачът на Националния стадион „Васил Левски“ започва в 17.30 часа.

От Столична община съобщават, че от 10.00 до 18.00 часа се забраняват престоят и паркирането на паркинга на моста пред стадиона, като изключение ще има за автомобилите на участниците в двубоя.

„В следобедните часове е възможно да възникне временно затруднение на движението в централната градска част“, добавят от Столичната дирекция на МВР.

Преди, по време и след провеждането на спортната проява полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на престъпления на територията на града.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия. На изградени контролно – пропускателни пунктове в района на стадиона ще се извършва щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Малолетни ще влизат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет. Феновете на „ЦСКА- София“ ще бъдат допускани на отворените входове на сектори А и Г, а феновете на „Левски“ – на сектори Б и В.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми и чадъри/. С оглед избягване на струпване, зрителите могат да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона – 15:30 часа.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

 

- Реклама -

Последни новини