- Реклама -

- Реклама -

вторник, 21 март 2023 г.
16.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Десислава Атанасова: Без ГЕРБ политическата криза не може да се реши

„ПГ на ГЕРБ-СДС беше готова да формира мнозинство и да направи компромиси, за да има антикризисно правителство“, каза в заключителната декларация от името на партията Десислава Атанасова след разпускането на Народното събрание и посочи, че надеждите на ГЕРБ-СДС са били насочени към ДБ, но коалицията според нея е избрала да даде мандат с неясна продължителност на служебно правителство.

Атанасова заяви, че само стриктно спазване на правилата на политиката и поддържане на диалога между политическите сили може да даде изход от политическата криза. Кризата може да бъде решена с поставяне на опорни точки и отговори, добави тя.

Според нея липсата на политически капацитет е основна причина за безпътицата, в която е изпаднала България.

Политическата криза не може да бъде решена без ГЕРБ, каза още Атанасова и добави, че през последните години са били направени опити партията да бъде унищожена, но те на се успели.

ГЕРБ е незаобиколим факт, каза още председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Тя подчерта, че партията е взаимодействала с всички парламентарни групи и благодари на другите формации за сътрудничеството.

Като заслуга на парламента тя отчете приемането на позиция по войната в Украйна, както и някои мерки за укротяване на инфлацията.

Според Атанасова направени са и крачки по пътя на България към Еврозоната.

Като задача за следващия парламент тя посочи по-нататъшните усилия за преодоляване на спада в икономическия растеж.

Тя благодари на Вежди Рашидов за съгласието му да поеме председателския пост в Народното събрание, както и на професор Николай Габровски и на всички, които са се съгласили да бъдат кандидати за министри в проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

- Реклама -

Последни новини