- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
събота, 3 декември 2022 г.
6.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Джамбазки с привърженици на ВМРО окупираха дома на Кирил Петков

Избрано

Малко преди вота на недоверие и планираните за днес протести в София, привърженици на ВМРО се събраха пред дома на премиера Кирил Петков.

Той не е в държавната резиденция, а обитава имот в центъра на столицата на улица „Цар Иван Шишман“. Хората са водени от евродепутата Ангел Джамбазки и настояват за оставката на премиера. Като причина изтъкват позицията му за Северна Македония и влизането на страната в ЕС.

Присъстващите носят плакати с надпис „Не продавам Македония“ и „Оставка“.

„Протестираме, защото позицията на българското правителство по темата за Северна Македония за нас е позорна и скандална, и ние искаме ясни отговори от министър-председателя. И ако тези отговори са незадоволителни, ние искаме неговата оставка“, каза пред БГНЕС Ангел Джамбазки.

„Искаме той да отговори на въпросите колко позиции има България, искаме да отговори на въпроса как са гарантирани правата на българите в различните предложения, искаме и отговор на това г-жа Чернева продължава ли да прави външна политика или не“, добави той.

На въпрос защо вчера Съветът на ЕС в Люксембург не е обсъдил въпроса с РСМ, Джамбазки коментира, че Съветът е наясно, че предложението не е добро и че не намира общо съгласие. „Наясно са, че Скопие не отстъпва и не желае да отстъпи по никакъв начин, и чакат България да отстъпи, което за нас не е добре“.

Прогнозата за развитието на въпроса не е добра, даже направо е негативна, коментира още евродепутатът. „Очаквам, без значение дали премиерът ще загуби вота на недоверие или не, да се опита да извърши това предателство като последна услуга или задължение към хората, които го назначиха на работа и му плащат заплатата“, завърши Джамбазки.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини