- Реклама -

- Реклама -

сряда, 29 март 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Джигитът от „Ломско шосе“ се сдоби с обвинение

Прокуратурата обвини мъжа, който бе задържан, след като се наложи да бъде преследван от полицията в София. Инцидентът стана около 12:10 ч. на бул. „Рожен“, припомнят от държавното обвинение.

32-годишният мъж е обвинен за това, че попречил на полицейски служители да изпълнят служебните си задължения и за хулигански действия. Той не спрял с управлявания от него лек автомобил на подадените светлинни и звукови сигнали от страна на полицаите, се посочва в съобщението на Софийската районна прокуратура.

От кръстовището на ул. „Ген. Никола Жеков“ с ул. „Народни будители“ до кръстовището на ул. „Чудомир“ и бул. „Ломско шосе“ той извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като шофирал с висока скорост, не спазвал правилата за движение, пътните знаци и светлинната сигнализация. По този начин той е създавал опасност за живота и здравето на останалите участници в движението и на пешеходците и катастрофирал в друга кола. После опитал да продължи движението на управлявания от него автомобил, а след това се заключил в колата си, посочват от прокуратурата и допълват, че деянието се отличава с изключителна дързост.

Справка сочи, че мъжът е осъждан и остава в ареста за 72 часа. А прокурор е внесъл искане в районния съд за разрешение за принудително изземване на материали за изследване за изготвяне на експертизи. Държавното обвинение ще иска и постоянен арест за мъжа.

- Реклама -

Последни новини