17.3 C
София
сряда, 19 юни 2024 г.
Категории:

Джокович се връща на корта, ще играе на турнира в Дубай

Новак Джокович се завръща на корта и ще вземе участие на турнира в Дубай, който ще се играе през февруари. „Tennis World“ твърди, че в този турнир ще участват още осем тенисисти от топ 20 в списъка на ATP, включително и сърбинът.

Турнирът ще се играе от 14 до 21 февруари, като Джокович го е печелил пет пъти и е играл шест пъти на финал.

За влизане на територията на емирство Абу Даби от територията на ОАЕ, както и от Дубай, се въвеde изискването гражданите да разполагат със зелен сертификат за завършен курс на ваксинация на местното мобилно приложение „Al Hosn“ в комбинация с негативен PCR-тест от последните 14 дни. Гражданите, които не са ваксинирани, трябва да притежават негативен PCR-тест, извършен в рамките на 96 часа в тестов център в ОАЕ. Зеленият сертификат за  ваксинация  на мобилното приложение  „Al Hosn“ се изисква за достъп до всички обществени, търговски и туристически закрити обекти в Абу Даби, а често – и на открити мероприятия, но той е валиден 14 дни, след което трябва да се направи PCR-тест, за да се активира отново.

Джокович бе депортиран от Австралия, защото не отговаряше на изискването да е бил ваксиниран. По този начин той не успя да участва на Australian Open.

Източник: gong.bg

снимка: gong.bg

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини