- Реклама -

- Реклама -

15.8 C
София
сряда, 7 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Джордж Сорос пак почина

 

Джим ДОНОВАН

Бог да му прости на Джордж Сорос. Милиардерът почина поне за пети път, откакто аз следя дългия му и изпълнен с много битки жизнен път. Вчера туитър акаунт „Politics for All Ireland“ (Политика за цяла Ирландия), който дотогава разполагаше с трима последователи, излезе с информация, че семейството на Джордж Сорос е потвърдило смъртта на евреина от унгарски произход.

Самият туит, който вече е изтрит, е споделен от акаунт за конспиративни теории „Cillian“, който заяви, че Джордж Сорос е умрял от „масивен инфаркт“ (дай Боже всекиму подобна бърза смърт). Туитът на „Cillian“ е видян повече от 745 000 пъти и бързо доби гласност, като много хора повярваха на тези твърдения.

Въпреки това, беше потвърдено, че спонсорът на демократите в САЩ, е жив и здрав. Дори самият той сподели в свой туит за състоянието си: „слуховете за смъртта ми са напълно фалшиви. Жив и здрав съм.“

Това не е първият път, в който излизат слухове за смъртта на Сорос. През 2013 г. Ройтерс излезе с предварително подготвена публикация за смъртта на финансиста на световните революции.

Кой е Джордж Сорос?

Роден през 1930 г. в Унгария. Като дете преживява Холокоста, а след идването на комунистическия режим заминава със семейството си за Лондон. През 1956 имигрира в САЩ, където печели милиарди с финансови спекулации. Той е един от най-изявените спонсори на демократите в САЩ, спонсор на много неправителствени организации по света, с основна цел унищожаване на националните държави. Поддържа мигрантите и джендърството. Дейността му е забранена в Русия и Турция, а Виктор Орбан, министър-председател на Унгария, изгони неговите неправителствени организации от страната.

Джордж Сорос е един от организаторите на Цветните революции в Близкия изток, Украйна през 2014 г., Грузия, Молдова и др. По времето на Слободан Милошевич в бивша Югославия създава движение „Отпор“. Именно това движение сваля президента Милошевич.

В България също има силно влияние, видимо в автобиографиите на членове на определени политически партии, както и множеството неправителствени организации. По време на правителството на Иван Костов, получава орден „Стара планина“ от президента Петър Стоянов. Илън Мъск написа за него: „Иска да разяде самата тъкан на цивилизацията. Сорос мрази човечеството.“

- Реклама -

Последни новини