- Реклама -

- Реклама -

23.9 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Директорът на Народния театър даде на съд актьора Камен Донев

В Софийския районен съд започна делото за обида и клевета, заведено от директора на Народен театър „Иван Вазов“ Васил Василев срещу актьора Камен Донев.

Причината са квалификации, отправени от Донев спрямо Василев в интервю на 18 февруари.

„В Народния театър са нарушени не административните правила, а моралните и професионалните правила. Аз съм зад Сашо Морфов.
Директорът трябва да бъде сменен. По-добре да се махне и да бъде назначен друг.

В изкуството няма място за мижитурки, както и в други области. Сашо Морфов е показал какво може. Директорът на театъра не е направил нищо“, заяви преди повече от два месеца Донев пред bTV.

Васил Василев и Камен Донев не се явиха на днешното заседание, те нямат и такова задължение.

Съдът днес прие искането на адвокатите на Василев за допълване на обвинението на Камен Донев с обида към длъжностно лице. Също така прие да се разпитат свидетели, за да се установят отношенията между двамата, както и да се направи експертиза на интервюто.

Гражданският иск към Донев е за 2500 лева. Делото ще продължи на 8 юни, уточнява БТА.

Адвокатът на Василев Лора Георгиева заяви пред медиите, че Донев е отправил „обидни квалификации“, като добави, че „не е подходящо по този начин да бъде преиначавана свободата на словото, всеки има право на свобода на словото, но тя има своите граници“. Според защитниците на Камен Донев, клиентът им не е казал нищо обидно.

- Реклама -

Последни новини