11.1 C
София
вторник, 23 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Допълнителни маси заради многото участници на откритото столично първенство по тенис

За седма поредна година излъчват ученическите шампиони на София 

Допълнителни маси се наложи да осигурят организаторите заради големия интерес към откритото столично ученическо първенство по тенис. Шампионатът е в петък, 18 март в залата на училище „Свети Георги“ на бул. Вапцаров.

След двегодишните стриктни здравни мерки, сега младежите са жадни за спорт и това е причината за рекордния брой заявки. Домакините бяха предвидили 7 маси, но сега ще се наложи поставянето на още.

Тенис на маса, деца

Турнирът се организира за седма поредна година от Столична община, Фондация „София – Европейска столица на спорта“ и БФ по тенис на маса като открито градско ученическо първенство от V до ХII клас. Тази година надпреварата започва в 9.00 ч. със срещите при най-малките V – VII клас, по-късно през деня са мачовете за групите VIII – X и XI – XII клас. Тържественото откриване и награждаване на първите призьори е насрочено за 13.00 ч., тогава ще се състоят и очакваните с огромен интерес демонстрации на младите български звезди в тениса на маса. Своите умения ще покажат двама от националните състезатели: Георги Стоянов от ЧНУ „Ерих Кестнер“ (в групата VIII – X клас) и Симеон Спасов от Първа АЕГ (в групата XI – XII клас).

Тенис на маса, деца

Освен играта помежду си, те ще направят и разигравания с най-малките. Интересът към турнира е голям сред любителите на спорта с най-малката топка, до този момент записаните за участие са близо 300, което е рекорд в седемгодишната история на надпреварата. На събитието ще бъдат отличени и най-активните преподаватели от столични училища. В зависимост от броя на участниците състезанието ще се проведе на групи или по системата „елиминиране чрез една загуба”, 2 от 3 победни гейма, ще се играе и малък финал за трето място.

Анатоли Илиев

 

Източник: sportal

снимка: sportal

Последни новини

- Реклама -