- Реклама -

- Реклама -

сряда, 29 март 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Доц. Николай Димитров: Все по-малко се връзват на разказа за „добрите“ на ПП

 

„Следващият парламент далеч няма да бъде същият като предходния по простата причина, че някоя от партиите – тук визирам БСП, няма да се радват на такива резултати, каквито имаха досега. Особено предвид вътрешните проблеми, които имат. И със сигурност дори да не влязат в Народното събрание, други леви формации, които излязоха на политическия пазар, ще дръпнат гласове към себе си. В този смисъл независимо кой ще е първи или втори, всичко ще зависи от малките партии и от това кой ще успее да задоволи някакви интереси и политически стремежи, които издигат в програмите си. Но се опасявам, че рано или късно ще се случи неизбежен разрив между ПП и ДБ“, казва доц. Димитров.

Той обръща внимание на финансовата криза, която обществото търпи в момента и която внася допълнително напрежение. А това създаде повече възможности на хората да изпитват финансови затруднения, които са силен стресогенен фактор. Това са простите социални фактори, които доведоха до ръст на случаите на домашно насилие.

„Жените също могат да проявяват тормоз. А когато говорим за психични форми на насилие, те са проявявани от жените към мъжете. Когато става дума за насилие от страна на жените, обикновено жертвите са децата, защото са по-слаби. Говорим по-рядко за физическо насилие от страна на жена към мъж и по тази причина много по-рядко го разпознаваме като тормоз и изобщо като проблем. Такива случаи много старателно се прикриват, особено от жертвата, ако е мъж – защото обществото далеч не е толкова съпричастно към жертвата. Напротив, много по-вероятно е мъж, обект на насилие от жена, да стане обект на подигравка“, коментира доц. Димитров.

 

- Реклама -

Последни новини