9.7 C
София
неделя, 14 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ДПС внася отново предложенията си за пълна проверка на „златните паспорти“

ДПС внася отново предложенията си за пълна проверка на „златните паспорти“. Това каза на брифинг в Народното събрание народният представител от ПГ на ДПС Хамид Хамид.

„Днес ПГ на ДПС внася отново отхвърлените предложения за пълна проверка на така наречените „златни паспорти“.

„Въпреки че цяла България видя, че министър-председателят Кирил Петков обеща, пое твърд ангажимент да подкрепи предложението ни и да бъде извършена пълна проверка на всеки един конкретен случай на т.нар. „златни паспорти”. На всички стана ясно, че някой го е страх от тези проверки. Паническото отхвърляне на пълната проверка на всеки един „златен паспорт” все повече стеснява кръга около тези, които отхвърлят предложението. Вече прозират тесните връзки и на Стамен Янев, и на дузина китайци, които са получили „златни паспорти” или продължително, или постоянно пребиваване въз основа на несъществуващи инвестиции“, коментира още Хамид.

Кръгът се стеснява. Някой бяга, но някой трябва да понесе отговорност за това, категоричен бе Хамид Хамид.

Ние ще настояваме всеки един паспорт да бъде проверен и цялата истина да излезе наяве. И веднъж завинаги да затворим тази страница. Няма да приемем такова поведение на министър-председателя, с което той се опитва да замете проверката на тези конкретни случаи с цел да защити себе си, съпартийците си, адвокатите си, китайците си. Ще извадим скоро всички връзки на този тесен кръг и на семействата им с китайци, които най-вероятно работят за някои други служби, каза Хамид.

Източник: Труд

Снимка: БГНЕС

Последни новини

- Реклама -