9.7 C
София
неделя, 14 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

ДПС: Прокопиев е спечелил над половин милиард лева от продажба на ток

 ДПС сезира прокуратурата за 13 дружества, свързани с издателя Иво Прокопиев, когото движението нарича „медийния и енергиен олигарх“. Това съобщи на брифинг в НС депутатът Станислав Анастасов.

Според него Прокопиев е спечелил над половин милиард лева от продажба на електроенергия. Зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев допълни, че става дума за сделки за продажба на ток, произведен от фотоволтаици.

По думите му производителите на ток от фотоволтаици сключват сделки с търговци на ток, които после продават тока на борсата. Той се усъмни, че може да не е плащан ДДС или да са укривани печалби.

„Ние виждаме, че в голяма част от дружествата във финансовите им отчети има чувствителна разлика между декларирана печалба и приходи“, заяви Цонев.

Преди няколко дни Иво Прокопиев обяви, че завежда дело за клевета срещу Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Станислав Анастасов. Той заяви, че е срамно, че народни представители се крият зад депутатския си имунитет, за да отправят неверни твърдения и клевети.

Източник и снимка: OFFNews

Последни новини

- Реклама -