- Реклама -

- Реклама -

16.4 C
София
петък, 29 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Думите стават все по-скъпи

Кристина ПАТРАШКОВА

Уважаеми читатели,

Пред Вас е най-новият вестник в България, който ще излиза всеки петък. „Филтър“ ще бъде умен и любопитен седмичник в духа на забравената, но качествена журналистика. Всички имаме нужда от нея.

„Филтър“ ще предлага задълбочени анализи, любопитни интервюта, срещи със свежи лица, анализи на културни събития, текстове за преживявания и емоции – своеобразно пътуване към себе си. В началото на годината за пореден път се вдигна цената на хартията. Причината е инфлацията, но в по-скъпата хартия има и символика. Радичков казваше, че днес много се говори, но думите често се използват, за да скрием истинските си мисли. Писателят дори ни постави диагноза, че сме въшлясали от думи. И както винаги, се оказа прав.

Днес думите са по-скъпи от всякога, защото живеем в объркано време на конспиративни теории, демагогия, ценностно и политическо пренареждане, технологичен бум, който неглижира истинската комуникация. Думите стават все по-скъпи. Дълбокият смисъл, предаван чрез тях, е сред най-големите дефицити, а думите върху скъпа хартия стават все по-ценни и необходими. Точно затова решихме да започнем нов седмичник, който да разгърнем като ветрило от важните теми, които ви вълнуват. Във „Филтър“ ще развиваме сюжетите за всичко, което се случва в държавата и по света. Ще публикуваме анализи, интервюта с политици и популярни личности, изповеди на творци, разследвания, които ще помагат да се ориентирате във време, когато в Космоса летят туристи, а изкуственият интелект е на път да измести човека. Чрез вестника ще чувате гласа на днешни и вчерашни мъдреци, ще ви връщаме в миналото, ще ви запознаваме с най-новите тенденции в лайфстайла, науката и медицината.

Най-важно за нас ще бъде да ви предлагаме качествена журналистика. Неслучайно мотото на „Филтър“ е Cogito, ergo sum, което означава „Мисля, следователно съществувам“. Фразата е изречена от големия френски философ и математик от XVII век Рене Декарт, който цял живот се опитва да убеди хората, че мисленето помага да живеем по-добре. Всичко, случило се оттогава до днес, доказва колко е бил прав.

Очакваме, че от днес ще бъдем заедно в трудния процес да мислим. За да бъдем.

 

Кристина Патрашкова

- Реклама -

Последни новини