- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
неделя, 28 май 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Дъжд ни залива в началото на май, чакат гръмотевици и градушки по Гергьовден

След хладния дъждовен период, предстоящите почивни дни ще ни предложат по-свежо пролетно време с повече слънце и температури, близки до обичайните за сезона.

В събота денят ще започне със слънчева сутрин. Ще е сравнително тихо. Призори термометрите отново ще показват стойности в интервала от 2 до 7 градуса. През деня – температурите ще са от 15 до 20 градуса. В часовете следобед и вечерта в западните райони облачността ще се увеличи с възможни краткотрайни локални превалявания.

Неделната сутрин ще е с минимална облачност в североизточната половина на страната. На Югозапад обаче от рано облаците ще се увеличат. Именно там около и след обяд ще се оформят гръмотевични клетки с краткотраен валеж.

Температурите в неделя ще са по-високи с градус-два спрямо съботните и следобед ще са между 17 и 22 градуса.

Седмицата преди Гергьовден дневните температури ще продължат да се повишават. Вторник-сряда в някои райони термометрите ще отчетат до 24-25 градуса. В първия ден на май в часовете следобед и вечерта ще има условия за гръмотевична облачност с локални краткотрайни валежи и риск от градушка. В средата на седмицата над Гърция ще премине средиземноморски циклон, а с него у нас – повече в южните и някои източни райони се очакват напоителни пролетни валежи.

Ако текущата атмосферна конфигурация се запази, очакваме слънчева събота преди Гергьовден с температури между 15 и 20 градуса. На самия празник обаче с голяма вероятност ще има следобедни валежи, в Западна България с гръмотевици и градушки.

Източник: Нова тв

- Реклама -

Последни новини