spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 2 октомври 2022 г.
18.6 C
София
Категории:

Дъщерята на Ангел Найденов заминава посланик във Виена

Избрано

Дъщерята на бившия военен министър Ангел Найденов – Десислава Найденова, е определена за посланик на България във Виена. Тя е едно от имената в списъка с посланици, договорен още от предишната външна министърка Теодора Генчовска и президента Румен Радев. Кирил Петков така и не го внесе на заседание на МС, но служебното правителство ще го направи сега.

В момента Десислава Найденова е началник на отдел в дирекция “Политики и институции на ЕС” в МВнР. Като служител на Министерството на отбраната навремето Генчовска е била подчинена на баща ѝ Ангел Найденов. Десислава е негова дъщеря от брака му с д-р Нина Найденова. Бъдещата посланичка във Виена е била и служител в мисията ни в Лондон.

Стефан Димитров е определен да смени посланик Меглена Плугчиева в Черна Гора. За Хърватска заминава Ива Крулева от дирекция “Югоизточна Европа” в МВнР. Григор Порожанов, който бе посланик на България в Пекин, вероятно ще наследи в Делхи досеташния титуляр Елеонора Димитрова, когато мандатът ѝ приключи.

България ще отвори отново мисията си в Киев, която беше затворена след началото на войната в Украйна. Посланик там е Костадин Коджабашев, който сега е зам.-министър на външните работи. В Киев ще бъде пратен временно управляващ на посолството.

Има решение за смяна и на трима консули. Надя Кръстева е определена за Валенсия, Неделчо Михайлов – за Франкфурт, и Ана Паскалева – в Милано.

 

Последни новини