- Реклама -

- Реклама -

18.8 C
София
сряда, 7 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Президентски кич: Евгени Минчев и Иван Гешев в центъра на приема за 24 май на Румен Радев

Най-голямата сензация на приема за 24 май в Националния исторически музей, даван ежегодно от президента Румен Радев, бе появата на главния прокурор Иван Гешев и на PR експерта Евгени Минчев.

Двамата проведоха дълъг приятелски разговор, засечен и от камерите на няколко телевизии, като дори си направиха общи снимки. След това Евгени Минчев не само публикува в социалните мрежи въпросните фотографии, но даже една от тях е направена профилна на официалния му фейсбук акаунт.

На приема отсъстваха много известни личности от културните среди, но обявяващият се за лорд Евгени Минчев се постара неговото присъствието, и това на главния прокурор, да не остане незабелязано. Тържественият кич, организиран от администрацията на Румен Радев, навръх празника на буквите, предизвика масов хейт, недоволство и подигравки в социалните мрежи.

Най-щадящите коментари бяха „Паркетен прокурор в отпуск“, правейки се асоциация с това че Евгени Минчев се обявява за паркетен лъв, а Иван Гешев е в отпуск по лични причини. Зевзеците в мрежата дори предполагат, че Минчев би могъл да заеме позицията на нов личен PR на Иван Гешев. Други допълват, че след Копринката, както наричат подигравателно президентския съветник по вътрешните въпроси и неофициален ковчежник Николай Копринков, всякакви селянии на „Дондуков“ 2 не са изненада.

Не може да не припомним, че докато одеозните Гешев и Минчев демонстрираха близките си отношения, съдебната система в страната се тресе от скандали и обвинения. Иван Гешев и заместникът му Борислав Сарафов са в открит конфликт, отправят си обвинения в тежки престъпления, а ВСС ще разглежда поисканата оставка на главния прокурор утре.

Радев, който приветства гостите с думите, че от България тръгвали редица културни процеси в Европа, с Евгени Минчев даде път на още един такъв процес. Липсваха само Емили Тротинетката, Кондьо и Криско, за да бъде картината още по-комиксова. Не липсваха обаче много от перекендетата, носители на най-разнообразни тенекета, раздавани тази година на килограм от президентството и Министерството на културата. Отсъствието на знакови лице на българската просвета и образование обаче, се натрапваше със страшна сила. Очевидно Румен Радев, който доскоро беше наричан шофьор на самолет, в самолета на културата не става и за кондуктор.

- Реклама -

Последни новини