- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
сряда, 30 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Елена Гунчева напуска „Възраждане“ и парламента, разочарована е от лидера си

Избрано

Депутатката от „Възраждане“ Елена Гунчева напуска партията и парламента, няма да остава в групата на т.нар. независими народни представители.

Това съобщи с пост във Фейсбук тази нощ самата Гунчева. Тя обяснява в 11 точки защо вече не вярва на партийния лидер Костадин Костадинов, известен и като Копейкин.

„Лидерът иска верни, а не умни и мислещи. Като това многократно го е заявявал в прав текст”, пише Гунчева. Тя посочва като причини за оставката си „безотчетните пари, които се полагат на депутатите и които са били взети от партийната каса“, както и сътрудничеството на партията й с ГЕРБ.

Гунчева беше единственият отсъстващ от залата депутат, когато се гласуваше вотът на недоверие към кабинета. От партията тогава съобщиха, че е в болнични, самата тя обяви това с пост в профила си мрежата.

„Многократно на мен ми беше нареждано как да гласувам, как да се изказвам и ако трябва да говоря някъде, с какви думи трябва да говоря“, обясни рано тази сутрин Гунчева пред бТВ.

Напускам Народното събрание, защото това е принципен въпрос. Според мен никой няма право да остане в парламента, ако е напуснал парламентарната си група“, коментира Гунчева.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини