- Реклама -

- Реклама -

13.5 C
София
неделя, 28 май 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Елеонора Митрофанова: Ако бях българка, щях да гласувам за „Възраждане“

„Ако бях български гражданин, бих гласувала за този, когото разбирам – за „не подкрепям никого“ или Костадин Костадинов.“ Това заявява руската посланичка в България Елеонора Митрофанова в интервю за Мартин Карбоски, което е публикувано в неговия видеоблог в „Ютюб“.

„Защо бих постъпила така ли? Защото може би от всички да ги наречем условно опозиционни партии, той изразязва пробългарска позиция, което ми харесва. Мисля, че има балансиран подход във външната политика“, обясни още Митрофанова.

Интервюто е публикувано в сряда – денят, в който в парламента Асен Василев от „Продължаваме промяната“ открито нарече „Възраждане“ прокремълска партия. Митрофанова обаче защитава Костадинов и отрича той да представлява интересите на Москва.

„Не, не бих казала, че той представлява руските интереси в България. Може би – „Русофилите“. Да, разбира се. Друг е въпросът, че не печелят нищо. Но по принцип това е Малинов /Николай – б. р./“, отговаря Митрофанова.

„А финансирате ли Малинов“, пита Карбовски.

„Не, как… Не. Ние от посолството не финансираме никого“, отвръща тя. На няколко пъти в интервюто Митрофанова подчертава, че Русия няма пари в момента да плаща нито на политици, нито на журналисти.

Руската посланичка коментира политическата ситуация в България.

„ГЕРБ е партия, която е била в управлението достатъчно дълго време, има своите силни страни, затова и вотът за тях не е изненада. Те са познати като управленци, как да го кажа- това е дракон, но свой дракон. ПП изгубиха доста от позициите си, но в коалиция с ДБ получиха добри проценти, но те също вече са познати лица“, казва тя.  Митрофанова обяви, че хората искали да дойдат нови лица в политиката.

„Класиката казва, че икономиката управлява политиката, но сега политиката в голяма степен управлява икономиката. И за съжаление на тази база, икономката потъва“, коментира Митрофанова съвременните отношения между Москва и София, след като Русия нападна Украйна и обяви България за вражеска държава.

„А ние ще отидем ли на фронта? Как мислите?“, запита Карбовски.

„Мисля, че народът ще въстане“, отговаря Митрофанова. „Ще въстане, ще е против, разбира се“, допълни тя.

„От началото на войната България е доставила въоръжение на Украйна на сумата два и половина милиарда долара“, казва Митрофанова.

„Вашият военно промишлен комплекс бележи ръст на печалбите приблизително 173%, в сравнение с  миналата година“, допълва още тя.

- Реклама -

Последни новини