- Реклама -

- Реклама -

22.8 C
София
сряда, 7 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ердоган е говорил с Путин, руският президент му пожелал скорошно оздравяване

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря по телефона с президента на Русия Владимир Путин преди церемонията за зареждането на първото ядрено гориво в АЕЦ „Аккую“ – първата турска атомна електроцентрала, която е изграждана от „Росатом“ в турския окръг Мерсин, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Продължават слуховете за здравословното състояние на президента, официална информация няма. Сутринта нещо се случи в телевизионното студио, когато Ердоган даваше интервю на живо. Камерата рязко се измести от президента и показа само пребледнелия водещ, който се надигна от стола.

Според изявление на Дирекцията по комуникациите на турското президентство по време на разговора са били обсъдени отношенията между Турция и Русия и регионални въпроси. Владимир Путин е предал на президента Ердоган, който през последните дни страда от стомашно-чревни оплаквания, пожелания за скорошно оздравяване.

Президентът Ердоган е благодарил на руския президент Путин за приноса му за АЕЦ „Аккую“.

Обсъдени са били също развоят на войната в Украйна и дейностите във връзка със споразумението за износа на зърно през Черно море, посочва Дирекцията по комуникации на Ердоган. Двамата президенти са разговаряли и по темата за Сирия.

Телефонният разговор се е провел в присъствието на вицепрезидента Фуат Октай, говорителя на президента Ибрахим Калън и ръководителя на Националната разузнавателна организация Хакан Фидан, отбелязва ТРТ Хабер.

- Реклама -

Последни новини