- Реклама -

- Реклама -

12.8 C
София
събота, 2 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ердоган награди наши спасители, помагали след труса в Турция (ВИДЕО и СНИМКИ)

Турският президент Ердоган награди българските спасители, участвали в акциите за издирване и спасяване на хора след опустошителните земетресения през февруари.

На церемонията по награждаване на чуждестранните екипи в Анкара присъства и служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

България изпраща още три и половина тона хуманитарна помощ за пострадалите райони със самолет Спартан.
С филм, запечатал в кадри най-кошмарните моменти от земетресението, но и моментите, в които хилядите спасители дошли буквално от всички краища на света дават надежда с всеки спасен живот, Турция благодари на международните екипи.

Турският президент Реджеп Ердоган се обърна към спасителите с думи на признателност и благодарност.

„Не искаме никой по света да изпитва това, което ние преживяхме. В най-трудните минути вие се намирахте заедно с нас, ние не можем да игнорираме този факт. Днес искаме да благодарим за работата на всички спасители.

Станахме свидетели на безброй чудеса, извършени от спасителите, рискували живота си. Нашият народ никога няма да забрави вашите свръхчовешки усилия. Признателни сме на всички спасители“, каза Ердоган.

От името на българските спасители наградата получи Петър Петров от пожарната в Пловдив. Именно неговият екип най-дълго време беше в най-пострадалите от земетресението райони. Съпричастността с загубилите домовете си продължава и днес. Служебния вицепремиер пристигна в Анкара с нова помощ.

„Тази част от синхронна, където казва, че носим палатки одеяла и неща, които Турция е поискала“, каза Иван Демерджиев, служебен вицепремиер и министър на вътрешните работи.

След церемонията Дерменджиев проведе работна среща с турския си колега Сюлейман Сойлу. Съвместните разследвания на групи за трафик на миграции също са били част от разговора Демерджиев – Соилу.

Източник: БНТ

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -