- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
неделя, 4 декември 2022 г.
3.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Ердоган: Няма да жертвам Турция във война, готов съм да излезем от НАТО

Избрано

Турският президент Реджеп Таип Ердоган е готов на всичко, за да се прекрати военният конфликт между Русия и Украйна. Според него данните показвали , че Русия няма нищо общо с ракетната атака към Полша.

„Ако целта на Украйна е да предизвика трета световна война , бих искал да кажа , че в тази игра Турция няма да участва и ще сложим край на членството на Турция в алианса НАТО, а това ще докара първия подпис за край на алианса“, заплаши Ердоган. Той допълва, че Турция е най-голямата армия в НАТО, а излизането на страната от военния блок щяло да разтърси алианса и нямало да се хареса на всички досегашни партньори. „Не харесвам решенията , които се взимат от НАТО и Европейския съюз , защото те са в полза на САЩ , а не за наша сигурност и мир в света“, категоричен е Ердоган, който припомня, че Втората световна война също започва от Полша.
„Някои си прави игри, в които ще има много жертви и това не е в интерес на Турция. Не искаме Трета световна война и в нея няма да участваме. Съжалявам за жертвите и от двете страни във военният конфликт в Украйна, но не искам да ни въвличат в Трета световна война и за това Турция се бори за преговори и мир между страните. Май сме единствената страна , която се бори за мир и преговори и за това няма промяна, а с една страна пролет няма да дойде. Трябва да се спре с войните и да се седне и да се говори за мир , преговори са нужни , а не войни. Не им стигат на хората болести, бедност и криза , а сега и за Трета световна война ли да се готвят.“
Според Ердоган при Трета световна война победител нямало да има, но това може да е краят на света. „Няма да жертвам страна и народ заради войнолюбци. ”

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини