- Реклама -

- Реклама -

22.8 C
София
сряда, 7 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ердоган печели в повечето засегнати от земетресението окръзи

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е спечелил изборите в седем от единадесетте окръга, засегнати от земетресенията през февруари. Това сочат предварителни резултати от парламентарните и президентски избори в неделя, съобщи Анадолската агенция, цитирана от ДПА.

Подкрепата за Ердоган в региона почти не е намаляла – през 2018 г. той спечели в девет от единадесетте окръга. Тогава той победи с малка преднина в Адана и Хатай.

След опустошителните земетресения през февруари срещу правителството се надигна вълна от недоволство. Държавното ръководство беше обвинено, че не е взело достатъчно мерки за предотвратяване на трагедията и за справяне с последиците от нея.

Ердоган многократно заяви, че причината за случилото се е мащабът на природното бедствие, а не неадекватни мерки на правителството.

Според правителството няколко милиона души са напуснали региона след бедствието поради тази причина за изборите партиите предложиха на гласоподавателите безплатен транспорт до местата, където са регистрирани да гласуват.

- Реклама -

Последни новини