- Реклама -

- Реклама -

събота, 28 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Ето кой ще се грижи за любимите кучета на кралица Елизабет

Принц Андрю и неговата бивша съпруга, Сара Фъргюсън, ще се грижат за любимите кучета на покойната британска кралица Елизабет Втора, предадоха ДПА и Франс прес. 

Говорител на принца каза, че той и бившата му половинка ще вземат Мик и Санди – двете животни, които бяха подарени на монарха от сина x.

Кралицата притежаваше над 30 коргита по време на управлението си и беше известна с любовта си към тази порода.

В началото на 2021 г. тя получи две нови кученца, едно дорги и едно корги, като подарък от Андрю, докато се беше изолирала в Уиндзор по време на пандемията.

Те радваха монарха, докато принц Филип беше в болница, а Бъкингамският дворец и кралските особи се справяха с горчивите последици от Мегзит и интервюто на херцозите на Съсекс с Опра Уинфри, отбелязва ДПА.

Кралицата кръсти доргито Фъргъс на чичо си, който е убит по време на Първата световна война, а коргито Мик –  на едноименното езеро в имението Балморал.

Елизабет Втора бе много тъжна, когато 5-месечният Фъргъс почина няколко седмици след смъртта на Филип. По-късно бе заменен с ново кученце – корги, подарено от Андрю и дъщерите му, принцесите Биатрис и Юджини, за официалния 95-и рожден ден на кралицата. Тя нарече новия си любимец Санди.

Кученцата бяха постоянен източник на радост за кралицата по време на изолацията, каза Анджела Кели, която е отговаряла за гардероба на Елизабет Втора.

Любовта на монарха към коргитата беше почетена и по време на честванията за платинения юбилей по-рано тази година със среща на 70 коргита в замъка Балморал и със специално състезание за представителите на породата.

Повечето от коргитата на Елизабет Втора са родственици на първото й куче, Сюзън, което тя получава като подарък за 18-ия си рожден ден през 1944 г.

Кралицата се грижеше за животните, доколкото й бе възможно, а през уикендите, прекарани в Уиндзор, коргитата обитаваха частните й покои.

Тя ги хранеше винаги, когато натовареният й график позволяваше, а също така обичаше да разхожда кучетата, припомня ДПА.

- Реклама -

Последни новини