14.8 C
София
четвъртък, 30 май 2024 г.
Категории:

Живодар Терзиев: Горива има, няма да ходим пеша

При пълни складове и рафинерия населението започна да зарежда истерично, казва председателят на на Българската петролна и газова асоциация (БПГА). Той коментира опашките пред бензиностанциите, които се извиха вчера след слух в социалните мрежи, че горивото ще поскъпне.

„Ситуацията снощи си я създадохме сами. Без проблем влязохме в ситуация без аналог в последните може би 15 години. Според слухове и предадено по агенция „Една жена каза“ населението започна да зарежда истерично.“ Това заяви Живодар Терзиев, председател на БПГА.

За няколко часа са били продадени горива, колкото се продават от една бензиностанция за седмица, стана ясно от казаното от Терзиев.

Цената от 3 лева не е масова и обективно проявена, както се тиражираше в някои сайтове, категоричен е Живодар Терзиев, който даде примери от обиколени от него обекти в Стара Загора.

„Цените са устойчиво под 3 лева. Да, има 2.70-2.80, има цени близо до 2.90, но в никакъв случай цената от 3 лева не е масова.“

Пеша няма да ходим, увери Живодар Терзиев. „Рафинерията е натоварена доволно добре. Производството върви. Складовете са пълни.“

По-големите складове в страната днес ще отворят извънредно, уточни председателят на Българската петролна и газова асоциация и призова да се внимава с презапасяването заради пожарната безопасност.

Ето какво казаха шофьори пред репортер на БНР:

„Пристигат снимки от социалните мрежи, че цените са драстично завишени, ще напълня резервоара догоре.“

„Приятели се обадиха – при първа възможност да отидем да заредим, защото се очаква поскъпване на горивата.“

„Гледам, че стават опашки по бензиностанциите, явно се очаква поскъпване.“

„Никой не може да предвиди какво ще се случи.“

Снимка: БГНЕС

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img