21.8 C
София
неделя, 26 май 2024 г.
Категории:

Заведенията в София бойкотираха новите мерки

Засилени проверки в София в първата нощ след въвеждането на вечерен час и ограничен капацитет за барове и ресторанти. От бранша обаче бяха категорични, че бойкот на мерките ще има.

Броени минути след 22 ч. екипите на здравните власти и полицията се разпръснаха в различни райони на София. Още първото проверено заведение в „Студентски град“ се оказа, че работи и беше санкционирано.

„Санкцията е за управителя на обекта, те варират от 300 до 1000 лв.“, обясни инспекторът от РЗИ-София Моника Драгнева.

Втора проверка и второ работещо заведение, то трябваше да е затворило преди почти два часа. Освен за работното време друго нарушение не беше констатирано.

„Трябва всичко да си остане нормално и да не затварят нищо. Мисля, че хората, които са болни, трябва да си останат вкъщи, а другите, които вече са преболедували, да са свободни и да правят, каквото си поискат“, смята един от клиентите му.

00:20 ч., а почти всички дискотеки в „Студентски град“ работят, както се заканиха от бранша.

„Мерките се спазват, всичко е точно, не мисля, че има някакъв проблем. Които са ваксинирани, да стоят в заведенията. Обаче има със сигурност хора, които не са с най-истинските сертификати. Те сами решават за себе си и за околните да не ги предпазват, но тези, които са предпазени от ваксината, няма проблем – да влизат, колкото искат в такива заведения“, казва клиент.

Проверяващите се заканиха, че засиленият контрол и масовите проверки ще продължат.

„Нашите заведения работят. Разбира се, че ще подкрепим протеста на бранша, защото сме сериозно ощетени от новата заповед. Смятаме за много нередно това, което се случва, защото сме единствения ощетен бранш в момента и откакто има COVID-19. Има отлив както на персонал, така и на клиенти“, заяви собственикът на два нощни клуба в София Радослав Мирчев.

„Със сигурност бранша ни е един от най-ваксинираните, като първия, на когото му беше наложен зелен сертификат. Заповедта влезе за около два дни. Има пунктове за бързи тестове, които са изцяло организирани от заведенията“, добави той.

Източник: БТВ

снимка: БТВ

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img