spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
15.3 C
София

Загиналите полицаи са на 43 и 31 години, издирва се шофьорът

Избрано

48 мигранти са пътували в автобуса, който след преследване помля патрулка в Бургас и уби двама полицаи, родени през 1979 г. и 1991 г., съобщиха от прокуратурата в морския ни град и изразиха съболезнования на близките на загиналите униформени.

Окръжният прокурор Георги Чинев, който е на мястото на трагедията, съобщи, че се издирва един човек, като се предполага, че той е шофьорът.

Автобусът е бил с фалшиви номера, предполага се, крадени.

Нова тв съобщи, че разполага с клип, от който е видно, че е имало стрелба по време на гонката, пно няма официално потвърждение. По време на брифинга днес ще станат ясни подробности, обясниха от следствието.

По думите му пътниците в автобуса са били предимно млади мъже, но има също жени и деца, сред тях обаче няма тежко пострадали.

Според него действията на шофьора на автобуса са „съзнателен целенасочен умишлен акт“.

„С оглед на сложността на случая и големия обществен интерес следователи поемат огледа на местопроизшествието“, заяви Чинев.

Окръжният прокурор добави още, че предстоят да се вземат крути и решителни мерки за справянето с проблема с нелегалната миграция през страната.

На мястото на инцидента има екипи на полицията, пожарната и линейки. Областният управител Мария Нейкова и директорът на областната дирекция на МВР комисар Калоян Калоянов също са там.

Младият полицай е бил сгоден и очаквал с нетърпение сватбата си, научи БНР.

Кметът на Бургас Димитър Николов обяви, че утре в града ще бъде обявен Ден на траур в памет на загиналите двама полицейски служители.

„В моите очи те са герои“, каза той.

На мястото на инцидента пристигна и служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който се очаква на място да даде подробности за трагедията.

Снимка: БНР

Последни новини