spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
9.6 C
София
Категории:

Заместник-директорът на „Гранична полиция“ хвърли оставка

Избрано

Заместник-директорът на „Гранична полиция“ Деян Моллов е подал оставка. Тя е подадена още в четвъртък.

Вътрешният министър Иван Демерджиев поиска оставката на Моллов заради несправяне с мигрантския натиск след инцидента в Бургас, при който загинаха двама полицаи.

Вчера министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев поиска оставката на Деян Моллов от „Гранична полиция“. По думите на министъра основната причина за тежкия инцидент в Бургас, при който загинаха двама полицаи, е не докрай прецизното изпълнение на функциите именно на „Гранична полиция“.

„Не органите на полицията в Бургас е трябвало да пресрещат автобус с 47 мигранти, а тези лица е трябвало да бъдат спрени на държавната граница. Още когато стъпих в длъжност стана една рокада, директорът на „Гранична полиция“ беше понижен в длъжност – зам.-директор, с една основна цел да се занимава с възпирането на този мигрантски натиск, който ние идентифицирахме като много сериозен проблем. Тъй като за мен тази задача не е изпълнена очаквам оставката на Деян Моллов. Горещо се надявам той сам да го направи и да прецени какви са причините за това“, заяви Демерджиев.

В Бургас министърът призна още, че се проверяват данни за служители на МВР, замесени в каналджийски схеми, и обеща те да бъдат издирени и изправени пред закона.

Източник: БНТ
Снимка: БГНЕС

Последни новини