- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 29 ноември 2022 г.
3.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Запис с Путин засили спекулациите за влошеното му здраве

Избрано

Видеозапис от официалната церемония в Кремъл за Деня на Русия – 12 май, показа странни моменти в поведението на президента Владимир Путин и засили спекулациите за здравословното му състояние.

На записа, подложен на задълбочен анализ от британския „Експрес“, се вижда как държавният глава на Русия пристъпва от крак на крак, трепери и се налага да се държи за трибуната, от която говори. Фрагментът подклажда съмнения на разузнавателни и новинарски източници, че Путин страда от тежко заболяване.

Откъсът показва частта от церемонията в неделя, на която стопанинът на Кремъл връчва на един от най-яростните си привърженици, режисьора Никита Михалков, златната звезда на „Герой на труда“ по случай 75-ата му годишнина. Докато Михалков говори, „Експрес“ обръща внимание на това как президентът на Русия не може да овладее треперенето и се накланя напред и назад. В момента пък, в който говори самият той, за миг обективът улавя как стъпва от крак на крак и създава впечатлението, че трябва да се хване за трибуната, за да запази равновесие, анализира британското издание.

Тъй като непосредствените впечатления от Путин на живо са много редки или поне тези, които общуват с него не споделят подробности, подобни кратки филмчета стават основа за изследване на евентуалните здравословни проблеми на Владимир Владимирович. Това е поредната медийна информация за кратък период от време, която се фокусира върху здравето на Путин. В петък „Ил Масаджеро“ съобщи, че след среща с млади предприемачи и след телевизионна изява президентът е имал нужда от спешно оказване на медицинска помощ.

До момента Путин не е взимал отношение за спекулациите за здравословното му състояние, които излизат от кръга на жълтите издания, а са обект на коментар от представители на разузнавателни агенции и изследователи на Русия. „Ил Масаджеро“ коментира дори, че Кремъл е готов за „най-лошия сценарий“, ако се окаже, че Путин няма да може да ръководи държавата. Тогава управлението ще бъде поето от колективен орган – Държавен съвет, който ще поеме и всички функции на правителството.

За проблеми със здравето на Владимир Путин категорично отрича външният министър на Русия Сергей Лавров. В края на май той беше попитан директно в интервю за френска телевизия какво е състоянието на руския президент. „Не мисля, че ако някой е с акъла си, би видял у президента Путин каквито и да е признаци на болест или нарушения на здравето“, каза тогава Лавров.

 

Снимка: Спутник

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини