spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
9.6 C
София
Категории:

Заплаха от Загреб чака Лудогорец в Шампионската лига

Избрано

 

Лудогорец ще има трудно препятствие, ако достигне III квалификационен кръг за Шампионската лига. Тегленият днес жребий определи разградчани да срещнат победителя от двойката Динамо (Загреб) – Шкупи (С. Македония).

Първо обаче Лудогорец трябва да отстрани ирландския Шамрок Роувърс във II кръг от турнира. Първият мач е утре вечер от 20:45 ч. в Разград (пряко по „Диема спорт 3“), а реваншът в Дъблин е седмица по-късно – на 26 юли.

Ако стигне III квалификационен кръг, Лудогорец ще е домакин на 2/3 август, а ответният мач ще е на 9 август. Другите потенциални съперници на разградчани бяха Макаби (Хайфа) / Олимпиакос и Карабах /Цюрих.

Динамо (Загреб) е най-титулованият хърватски клуб (23-кратен шампион). Той е и познат съперник за Лудогорец  – играли са общо 4 мача в евротурнирите. През 2012 г. Динамо излезе победител във II кв. кръг за Шампионската лига след 1:1 в Разград и 3:2 в Загреб.

През есента на 2013 г. обаче Лудогорец печели и двата мача в груповата фаза на Лига Европа – 3:0 в София и 2:1 в Загреб.

Последни новини