- Реклама -

- Реклама -

3.2 C
София
вторник, 5 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Започва разследване на групата „Свински олигарси“

Разследване под кодовото наименование „Свински олигарси“ започват службите, разкриха за Филтър източници от МВР. Според нашите информатори зад разследването стоят данни, събирани през годините за мултимилионера Георги Гергов. Олигархът, който е собственик на Пловдивския панаир и натрупа първите си милиони от свинеферми, е разработван за престъпления поне по 7 точки от Наказателния кодекс, включително и особено тежки престъпления.

Двама защитени свидетели са дали показания за бизнеса на Гергов и свързани с това събития. Политици, масони и всякакъв тип имена от мейнстрийма минават през разработката. Все още нищо не е доказано и работата по случая е далеч от прокуратурата, но е твърде вероятно Гергов да бъде обвинен като шеф на организирана престъпна група (ОПГ).

Мил спомен от една сватба с едни масони и други скъпи гости.

Подобна информация звучи твърде смело, защото не са тайна многобройните връзки на Гергов с магистрати и политици. Така например бившият главен прокурор Сотир Цацаров е един от хората, които попадаха в обкръжението на милионера. Олигархът дълго време бе сред лидерите на БСП, но се скара с Корнелия Нинова и бе изключен от столетницата. Преди това лъсна нахилен и от  снимка с президента на страната Румен Радев от сватбата на сина на вицето Илияна Йотова.

 

Източник: Филтър

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -