13.9 C
София
понеделник, 20 май 2024 г.
Категории:

Затвор заплашва Абрамович, може да не се завърне в Русия

Роман Абрамович може и да не се завърне в Русия, защото го заплашва съвсем реална перспектива за затвор, съобщава пресата в Англия.

Руският олигарх започна разпродажба на активите си на Острова след започването на война от страна на Руската федерация срещу Украйна на 24 февруари и последвалата “лавина” от санкции, както към държавата, така и към отделни нейни представители, които са свързани с режима на Владимир Путин.

В средата на миналата седмица Абрамович първо обяви чрез своя говорител, че е приел ролята на нещо като парламентьор между двете страни в опит да бъде намерено мирно решение, а впоследствие излезе с официална позиция за продажба на Челси, в която бе използвана думата война.

Това е в разрез с официалната позиция на Москва, която продължава да нарича случващото се “специална военна операция”, а всичко различаващо се от позицията на Кремъл и останалите институции в страната се възприема като фалшива новина според нов закон, който бе приет в края на миналата седмица. Именно в него е записано, че разпространението на подобна информация може да донесе между 3 и 15 години затвор.

 

Източник: sportal

снимка: sportal

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img