- Реклама -

- Реклама -

3.6 C
София
вторник, 5 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Захарова: Украйна и ЕС са инструмент на САЩ

„Украйна, подобно на страните от Европейския съюз, се превърна в инструмент на Съединените щати, днес не е необходимо да се говори за нейната независимост и субективност.“ Това каза официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на проекта Solovyov Live предава ТАСС.

„Украйна е инструмент, Украйна е обект, Украйна не е жива за Съединените щати“, посочи тя.

„Това беше удобна история, за да реализираме нашите планове. Затова, когато казваме кой е от другата страна, това със сигурност не е Украйна. Украйна – инструмент, и дори не на Европа, самата Европа се превърна в инструмент. Ако преди време говорихме за загуба на суверенитет между страните от Европейския съюз, днес тази позиция вече е някъде между жертва и инструмент. За такава независимост и субективност не може да става дума.“

На 24 февруари руският президент Владимир Путин обяви специална военна операция в Украйна в отговор на призива на лидерите на републиките на Донбас за помощ. Той подчерта, че плановете на Москва не включват окупацията на украински територии. След това САЩ, ЕС, Великобритания, както и редица други държави обявиха, че налагат санкции срещу руски физически и юридически лица.

Източник: БНР

 

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -
Предишна статия
Следваща статия