- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 29 ноември 2022 г.
3.6 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Защо Уди Алън проговори пред Алек Болдуин

Избрано

Уди Алън, който обикновено избягва публичността и дори отказваше да присъства на церемониите по раздаването на „Оскар“, когато бе номиниран за приза, даде изненадващо пространно интервю на живо в Инстаграм профила на Алек Болдуин.

Двамата се познтават добре, защото актьорът, който има 2,4 милиона последователи в социалната мрежа, е играл в три филма на Уди Алън – „Алис“ (1990), „На Рим с любов“ (2012) и „Син жасмин“ (2013).

По време на разговора 86-годишният режисьор призна, че вече се сбогува с киното и ще направи най-много още една продукция до края на живота си. „ Вълнението е изчезнало.  „Когато снимах филм преди, той излизаше в киносалоните в цялата страна. Сега, когато направиш филм, остава няколко седмици в киносалоните, може би шест или четири, а след това отива направо на стрийминг.. Не е същото, не ми харесва толкова“, обясни режисьорът. „Беше чудесно усещане да знаеш, че 500 души едновременно гледат филма ти.“

Уди Алън е един от най-продуктивните автори в съвременното кино. Той е режисьор и сценарист на 49 филма, като произвежда по един почти всяка година от края на 70-те насам. Уди сам е цял жанр в американското независимо кино, въпреки предизвикателствата на възрастта и сблъсъците със закона и морала. Не работи с големите холивудски продуценти, сам пише сценариите си, доскоро често се появяваше и в актьорско амплоа.

Проблемите му започнаха, след като бившата му съпруга Миа Фароу го обвини в сексуално посегателство над 7-годишната му доведена дъщеря. Законът не се е произнесъл относно вина на Уди Алън, но той бе практически „канселиран“: 48-ият му филм „Един дъждовен ден в Ню Йорк“ изобщо не стигна до екраните в САЩ, макар да имаше известен успех в Европа, а последният – „Фестивалът на Рифкин“ бе пуснат в 26 кина на Америка само за да стигне до катастрофалния боксофис от 24 000 долара.

След интервюто социалните мрежи прегряха с критики към интервюто на Болдуин, който подвимана всички щекотливи въпроси за обвиненията на Миа Фароу и отношенията между Уди Алън и дъщеря му Дилън. Самият режисьор се защитава в своята автобиографична книга Apropos of Nothing, а наскоро излезе и сборникът му с есета Zero Gravity. HBO посвети на секс скандала своя документален филм „Алън срещу Фароу“, в който са включени непоказвани по-рано документални кадри със 7-годишната Дилън, която разказва за скорошния инцидент. След премиерата на филма Уди Алън публикува изявление, в което нарече обвиненията „неверни и позорни“.

В разговора, по време на който връзката прекъсна три пъти, бе отбягвана и другата „опасна“ тема – обвиненията срещу Болдуин, който на снимачната площадка застреля фатално операторката на уестърна „Ръжда“ Халина Хътчинс с реквизитен пистолет. Това се случи през октомври 2021 г., а все още няма развитие по делото.

Няма съмнение, че спорните въпроси около живота както на Уди Алън, така и на Алек Болдуин, са били съзнателно пропуснати. Мнозина предполагат, че делото, което неотдавна Джони Деп спечели срещу Амбър Хърд, която го обвиняваше в насилие, е дало кураж на знаменитости в Холивуд, обнвинявани в различни грехове, да неглижират упреците и да се държат като напълно невинни. Очевидно тенденциите за „канселиране“ на личности и кариери ще среща все по-голям отпор в бъдеще.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини