- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
понеделник, 5 декември 2022 г.
6.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

За елита на БСП и ганстерския сериал на Корнелия Нинова

Избрано

Иво ДИМИТРОВ

„Живеем като в гангстерски сериал“, коментира зачестилите гонки между полицаи и емигранти Корнелия Нинова. Щях да я лайкна, ако не бях сигурен, че това е поредната доза евтин популизъм, която председателят на социалистическата партия бълва на определени времеви периоди. Именно в популизма Корнелия няма равна на себе си. Днес са гонките, утре са пенсиите, други ден са оръжията за Украйна. Въпросът е кога е искрена госпожата. На него аз не мога да ви отговоря.

Поредната доза популизъм, подкрепена с констатации, че в момента царели безвластие и безнаказаност, е еманация на лицемерието. Че по-голямо безвластие от Четворната коалиция, в която Нинова беше един от най-верните хора до премиер министъра Кирил Петков, здраве му кажете. Да не говорим за едни министерски подписи, без които България няма как да осъществява износ на оръжие. Въпросните подписи бяха използвани от Нинова като бухалка срещу неудобни журналисти, които по една или друга причина не й пригласят. Нещо повече госпожата си позволи да води дела за обида с пари на данъкоплатците, но последното е съвсем друга тема. То по-скоро говори за манталитет и за разбиране как трябва да се употребява властта. Затова днес фалшиво звучат от устата на лидера на БСП каквито и да било обвинения.

Нека не бъда разбиран погрешно. Това, което пиша, не означава, че смятам опозицията на Нинова в БСП за безгрешна и единствена алтернатива. Напротив. И там е пълно с мутри, които монетаризират социалистическите идеи. И май повечето са такива. В България истинският социализъм не е нито по върховете на БСП, нито сред най-яростните опозиционери.

 

Корнелия Нинова обича да прегръща възрастни жени и да демонстрира съпричастност. Дали някой си е направил труда да изчисли колко струва връхната дреха на соцлидерката и колко струва елечето на баба Дора от Странджа (на снимката). На старицата й бе избито стадото през 2018 година

Със сигурност българските социалисти изживяват един от най-кризисните си периоди, а засега не се очертава фигура, която може да обедини истинските и честните привърженици на левите идеи, наричани идеалисти. Защото в гангстерския сериал, както го определи Корнелия Нинова, главни роли се полагат на почти всички от левицата, които по един или друг начин се отъркаха във властта и на нея, разбира се. Тези хора минаха или са сега в ръководните органи на партията. Едните днес  преживяват като политически пенсионери с доходоносен бизнес, а другите продължават да се правят на социалисти. Да ви ги изброявам ли? Няма нужда, вие ги знаете до един. Тези до толкова се самозабравиха, че са загубили вече и елементарни инстинкти за самосъхранение. Като например да заключат в гардеробите скъпарските си маркови тоалети, да оставят бижутатата за наследниците си. Точно аутфитът е твърде издайнически, нали, госпожо Нинова?

Иначе не се правете на загрижени за мигрантите и полицейските гонки, а кажете какво умно нещо предложиха вашите експерти по сигурността. Останалото е бля-бля и ни напомня, че се задават нови избори.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини