- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
събота, 3 декември 2022 г.
6.1 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Звезди, които стават знаменитости след 50 години

Избрано

Знаете ли кое е общото между Морган Фрийман, Хелън Мирън, Бети Уайт и Брадли Kупър? Освен че са световноизвестни знаменитости – всички те достигат върховете на славата на доста късна възраст.
Коя е тайната? Може би усилената работа и вярата в себе си в продължение на години често щедро се отплащат – дори ако не можете да видите и да се насладите на резултата в момента. А да имаш смелостта да опиташ нещо ново и напълно различно за теб, когато вече отдавна си преминал 20-те.

Според изследване да постигнеш мечтата си е възможно на всякаква възраст. Дори в Холивуд, където младостта и красотата са със статут на култ. Ако се проследят филмографиите на няколко звезди, то техният звезден час идва по-късно, отколкото е прието да смятаме. Младите имат лицата и телата, енергията и амбицията, но понякога за създаване на шедьоври се изисква и още нещо – опит и зрелост, които идват по-късно. Възрастта при талантливите наистина е просто число, особено когато става дума за творчество. И те се превръщат във вдъхновение за всички, които гледат на бъдещето и годините с малко страх.

Хелън Мирън

В течениена няколко десетилетия Хелън Мирън е известна актриса във Великобритания. Но световната слава я спохожда, когато е на 50 години. Тя е номинирана за Оскар за поддържаща женска роля във филма „Безумието на крал Джордж“. От този момент успехите й започват да се множат. И на 61 години тя получава „Оскар“ за най-добра женска роля във филма „Кралицата“.

Бети Уайт

Любимата за мнозина актриси идва в професията, когато вече е на 40 години. Кариерата й е адна от най-продължителните в Холивуд. Но истинската слава идва при нея през 1973г., когато я канят да изиграе Сю Ен Нивънс в „Шоуто на Мери Тейлър Мур“.

Кристоф Валц

Австрийският и немски актьор започва да се снима, когато е на 20 години. Но чак след 30 години, вече на 53, той получава роля, която става решаваща за бъдещата му кариера. Той изиграва Ганс Ланду в „Безславни копелета“ на Куентин Тарантино. Ролята му носи Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля, а съдбата е особено е щедра към него в ролята му „Джанго без окови“ и „007“: Спектър

Джуди Денч

87-годишната дама Джуди Денч е смятана за една от най-добрите актриси на Великобритания. Тя започва своята кариера от театралната сцена, а после започва да се снима в киното и телевизията.

Нейната най-знаменита роля е във филма за Джеймс Бонд „Златни очи“. В този момент тя е на 61 година. После участва в още няколко филма за супермчена Бонд, които я изстрелват в небесата.

Джон Махони

Джон Махони дълги години е театрален актьор, а в телевизията се снима на 42 години. Но популярен става, когато получава ролята на бащата главния герой в ситкома „Фрейзър“.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини