- Реклама -

- Реклама -

вторник, 21 март 2023 г.
16.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Здравко Димитров: Подавам оставка като член на ГЕРБ, а не като кмет на Пловдив

Оставка ще подаде, но не като кмет на Пловдив, а като член на ГЕРБ, обяви Здравко Димитров. Той каза това на извънреден брифинг в общината. Градоначалникът уточни, че оставката я подава, за да излезе от градската организация на партията, оглавявана от бившия кмет Иван Тотев.

„Няма да освободя кметския пост, защото в момента в Пловдив се изпълняват проекти за над 500 млн. лева“, отсече Зико.

Изявлението идва, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов му поиска оставката след серия от скандали за стадионите на „Ботев“ и „Локомотив“ и акциите на Панаира. „Ако ми е приятел, трябва да отиде и да си депозира оставката. Обичам го, уважавам го, но не се справи и ни създаде проблем. Който си е направил грешката, да си я понася“, каза той на изненадваща партийна среща в Пловдив в събота с бившия кмет Иван Тотев до себе си.

Борисов поиска Димитров да депозира още на следващата общинска сесия своята оставка и тази на заместника му с ресор строителство Пламен Райчев. „Нямам право да си подам оставката като кмет, защото съм избран от пловдивчани и имаме да изпълняваме проекти за 500 милиона лева“, заяви днес Димитров.

Лоша дума за господин Борисов от мен няма да чуете. Той е лидер на тази партия. Партия, в която и аз съм участвал за създаването ѝ. Постигнали сме много неща заедно. Мисля, че това е за добро, така е преценил – да напусна партията, да спадне напрежението, това е негово право, посочи още Димитров.

Аз съм избран от всички пловдивчани и съм кмет на всички. Има много проекти, които са започнати и трябва да бъдат завършени. Ще се изтълкува като предателство, ако си подам оставката като кмет. През тези два дни ми се обадиха повече хора, отколкото като станах кмет. Това е показател, че работим добре и в правилната посока, допълни Димитров.

В събота лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лично дойде в Пловдив и събра актива, където поиска оставката на Здравко Димитров и на заместника му Пламен Райчев. Кметът пък поиска няколко дни, за да обяви решението си.

Пламен Райчев, на когото Борисов поиска незабавно оставката заради кашата със строителството на двата стадиона – на „Ботев“ и „Локомотив“, също е категоричен, че няма да се оттегли.

- Реклама -

Последни новини