- Реклама -

- Реклама -

23.9 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Здравният министър: Има подробен устройствен план за детската болница

В Министерството на здравеопазването се провежда пресконференция във връзка с Националната педиатрична болница.

В нея участват министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, зам.-министърът на здравеопазването Катя Ивкова и директорът на Специализираната болница за детски болести “Проф. д-р Иван Митев” д-р Благомир Здравков.

„Има подробен устройствен план за детската болница. Държавата се включва с държавно участие в детската болница в Бургас. Започва и строежът на детския комплекс в болница „Свети Георги“ в Пловдив“, заяви здравният министър  д-р Асен Меджидиев.

Регионалният министър Иван Шишков допълни, че за да започне строителството на един обект първо трябва да има подробен устройствен план, на базата на който да се направи истинско проектиране.

По думите му избраният терен е добър климатично, в близост има минерална вода, озеленяване, няма да има компромиси при изграждането на чисто новата болница.

„Сградата ще бъде направена по всички съвременни методи. Ще бъдат съборени започналите постройки, които са скелети, които нямат никаква функционална и естетическа стойност. Не могат да бъдат използвани по никакъв начин като сгради. Остава ангажиментът да се направи едно конкретно и точно задание и реално да се започне проектирането и след това строителството на детската болница“, коментира Иван Шишков.

- Реклама -

Последни новини