- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
неделя, 28 май 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Здравният министър: Недостигът на лекарства по аптеките е овладян

Недостигът на лекарства по аптечната мрежа е овладян, но проверките и контролът ще продължат.

Това каза в Дупница здравният служебен министър Асен Меджидиев. Той беше в родния си град за полагането на първа копка и освета по започващото изграждане на нов храм „Св.Мина“ в най-големия дупнишки квартал „Бистрица“.

Проблемът с липсващите лекарства преди три месеца е бил много сериозен и тази ситуация е била в цяла Европа, отбеляза министър Асен Меджидиев. Но нещата вече са овладени, увери той:

„Този недостиг е овладян. Тези проверки трябва да бъдат регулярни. Това не са проверки, а ние сме длъжни да осъществяваме контрол, защото аз и преди го казах, аз не съм министър само на лекарите и фармацевтите, аз съм министър на гражданите“.

В началото на май ще бъде факт и реформата в ТЕЛК системата. Това не може да стане по-рано, защото от „Информационно обслужване“ са ангажирани с изборите. А и пердстоят много преосвидетелствания, добави министърът:

„Документите ще идват по електронен път директно към лекаря и дори ще има анонимност, пациентът и лекарят няма да знаят кого освидетелстват, за да се избегнат някои недобри практики, които съществуваха досега“.

- Реклама -

Последни новини