- Реклама -

- Реклама -

петък, 27 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Здравният министър: Учебната година ще започне без маски и тестове за учениците

Учебната година ще започне без маски и тестове за учениците, обяви служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев.

Той посочи, че мерките срещу коронавируса се свеждат до спазване на дистанция, проветряване на помещенията и лична хигиена. Ограничения може да има за конкретна паралелка, ако има заразено дете.

От понеделник желаещите могат да си поставят бустерна доза с адаптирана иРНК ваксина, каза Меджидиев. Личните лекари ще могат да ваксинират и пациенти извън листите си:

„Ние сме абсолютно готови за посрещане на каквато и да била вълна. В момента натовареността на болничната система е много малка. Успяхме с анекса, който подписахме между Здравната каса и Лекарския съюз, да се запазят интензивните легла в болничните структури като брой такива, каквито бяха по време на извънредната епидемиологична обстановка, в най-тежкия момент“, каза министърът.

Меджидиев обясни, че е върнал хартиената рецепта от 1 ноември, за да може да се предписват медикаменти и на места, където няма интернет.

- Реклама -

Последни новини