- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
21.8 C
София
четвъртък, 21 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Зеленски готов да преговаря за неутралитет с Русия

Украйна е готова да преговаря за неутралитет с Русия. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в първото си интервю за руски медии от началото на войната. Руският медиен регулатор Роскомнадзор започна разследване срещу медиите, които взеха интервюто от украинския президент.

Русия трябва да знае истината – това бяха част от думите на Володимир Зеленски. Час и половина той отговаря на въпроси на руски език чрез видеовръзка на главния редактор на руската медия „Медуза“ Иван Колпаков, на главния редактор на телевизионния канал „Дождь“ – Тихон Дзядко, на журналиста и писател Михаил Зигар, който пита от името на „Новая газета“ и на специалния кореспондент на „Комерсант“ Владимир Соловьов. Пред тях Зеленски заяви, че с войната Русия заличи рускоезичните градове в Украйна. Облечен с традиционната си тениска в цвят каки, Зеленски заяви, че няма да преговаря с Русия за демилитаризация и денацификация.

„Гаранция за сигурност и неутралитет, безядрен статут на нашата държава – готови сме да говорим за това. Това е главна точка, принцип за Руската федерация, доколкото си спомням. И доколкото помня, именно затова започнаха войната“.

Източник: БНР

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини