- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_img

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
понеделник, 5 декември 2022 г.
6.4 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Земеделският министър: Секторът е в криза и е сериозно задръстен

Избрано

„Служебният кабинет няма всички инструменти, с които да управлява. Например Агенцията по лозята и виното има ограничени правомощия.

Може да проверява само тези, които са легални, тоест ние не можем да проверяваме незаконни винопроизводствени предприятия. Секторът е в криза и е сериозно задръстен“, заяви пред БНТ служебният министър на замеделието Явор Гечев. Той подчерта, че трябва да има Национална стратегия, която да държи сектора жив.

Според Явор Гечев има редица проблеми в самото законодателство. Има стратегически план за следващите 5 години, ако го нямаше земеделските производители нямаше да могат да се възползват от европейските средства, добави земеделският министър и поясни, че само милиард и 600 милиона лева са на година директните плащания и още 3 милиарда са останалите плащания по различните програми. Очакваме до Нова година да бъде утвърден, заяви министърът.

„Докато съм служебен министър ще се държа надпартийно. В министерството има частични промени, ако трябва да ги съпоставя с миналия кабинет са в пъти по-малко. Работим по това да няма загуби по Програмата за развитие на селските райони“, допълни Гечев.

Източник: БНТ, БГНЕС

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини