- Реклама -

- Реклама -

вторник, 21 март 2023 г.
16.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Иван Гешев от Вашингтон: Националната молитвена закуска създава приятелства

На страницата си във фейсбук прокуратурата публикува снимки от участието на главния прокурор Иван Гешев на 71-та Национална молитвена закуска във Вашингтон.

Националната молитвена закуска създава приятелства в интерес на семейството на демократичните държави, гласи текстът в поста към снимките.

От тях става известно, че украинският президент Володимир Зеленски е отправил видеобръщение към участниците в събитието. Реч пред аудиторията е държал кралят на Йордания Абдула Втори, както и неговата съпруга кралица Рания, обясняват от прокуратурата и посочват, че на Националната молитвена закуска изказване е направил и Билавал Бхуто Зардари , външен министър на Пакистан и син на Беназир Бхуто.

По-късно главният прокурор е имал лична среща с конгресмена от Републиканската партия Пийт Сешънс, която вероятно се е провела в офиса на политика в Конгреса. Гешев и Сешънс са заснети докато разговарят на фона на Капитолия. Преди два дни снимка, на която американският конгресмен прегръща българския обвинител №1 разбуни духовете сред противниците на Иван Гешев у нас. Оказа се, че Сешънс е син на бивш директор на Федералното бюро за разследване. Още в четвъртък, но от публикация в туитър, стана ясно, че Гешев е имал личен разговор и с Робърт Адерхолт – конгресмен, който от години се интересува от случващото се на Балканите.


Самата Национална молитвена закуска по традиция бе открита с реч на американския президент Джо Байдън, която той произнесе от центъра за посетители на Конгреса пред аудитория от около 450 конгресмени, представители на държавната администрация и общественици. Байдън призова за единство на американската нация. На няколко пъти в речта си президентът говори за нуждата от възстановяване на диалога между демократи и републиканци. Знаковото бе и това, че Джо Байдън бе седнал до председателя на Камарата на представителите – републиканецът Кевин Маккарти, който бе избран на поста след цели 15 гласувания в Конгреса, които се проведоха в началото на януари.

Американският президент Джо Байдън поздрави и над 1300-те международните гости, които както и в предходни години наблюдаваха речта от зала, намираща се в близост до Капитолия.

 

Снимка: Прокуратура на РБ

- Реклама -

Последни новини