13.9 C
София
понеделник, 20 май 2024 г.
Категории:

Ива Митева: Зеленият сертификат приравни парламента до мол

„Решението в сградата на парламента да се влиза със зелен сертификат не беше обмислено добре.  Всеки от колегите има становище за или против зеления сертификат. Приравниха ни на мол, на театър, на цирк. След като има вечерен час от 22 часа за заведенията – ще има ли и за нас, след като и за тях въведоха изискването за зелен сертификат?”. Това попита депутатът от „Има такъв народ” Ива Митева, коментирайки решението за влизане със зелен сертификат в парламента.

„Народното събрание трябваше да види какво е правното основание за приемането на този сертификат. А не да приема такъв акт, който не почива на нищо. Ние не искаме да даваме пример, че в парламента можем да си правим каквото си искаме. Има си правила и искаме тези правила да се спазват”, категорична е Митева.

По думите й председателят на НС Никола Минчев няма лостове, с които да наложи санкции на депутатите, неспазващи правилата за достъп до сградата на парламента със зелен сертификат.

„Зеленият сертификат е тема, по която и аз се изморих да говоря. Моята теза е, че аз не съм за или против зеления сертификат. Смятам, че всеки човек трябва има право на избор и трябва да го направи свободно. Става въпрос на подход“, заключи Митева.

Тя коментира и изказването на Христо Иванов от „Да,България”, който заяви, че новата власт няма да изкара пълен мандат. „Коалицията засега стои добре. Христо Иванов вероятно е по-чувствителен. Има още работа за вършене, добре е да я свършим преди изборите. Опитът ни показа, че колкото по-често са изборите, толкова повече пада избирателната активност, което не е добре. Необходим е известен период от време, в който хората да повярват, че могат и добри неща да се случат”.

Източник: Нова

кадър: Нова

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img