- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
неделя, 28 май 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Извергът от Бобов дол остава в ареста

 

Състав на Окръжния съд в Кюстендил постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Хр. Г. , на 21 години, обвинен за грабеж, придружен с тежка телесна повреда на 55-годишна жена, извършен в центъра на Бобов дол.

Нападението стана в петък вечерта, жената беше откарана в „Пирогов“, има опасност за живота ѝ. Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд – София.

Около 19:00 часа на пешеходната алея в местността „Свети Спас“ в Бобов дол жената е нападната от 21-годишния мъж от същия град, който и е отнел дамска чанта, мобилен телефон и парична сума в размер на 30 лева. От събраните по досъдебното производство доказателства към момента е ясно, че става въпрос за тежко умишлено престъпление. Мъжът е направил и самопризнания.

Съдът прие, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Хр. Г. е осъждан като непълнолетен за нанасяне на средна телесна повреда и за грабеж, придружен със средна телесна повреда.

Деянието по настоящето дело е извършено в изпитателния срок на наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 4 месеца, наложено му от Окръжния съд в Кюстендил през 2020 г. С висока степен на обществена опасност са както деянието, така и деецът, се казва в мотивите на съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение.

Разследването установило, че жената е ударена с камък по лицето. Травмите ѝ са тежки, коментира гл. лекар на болницата в Дупница, където е била приета след подадения сигнал за нападението, д-р Ени Лефтеров:

„Целият лицев череп е смачкан. И само по себе си травмите са такива, че в определен период от време има опасност за живота“, посочи д-р Лефтеров.

 

- Реклама -

Последни новини