spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
9.6 C
София
Категории:

„Извънземното“ и „Челюсти“ се завръщат в кината (ВИДЕО)

Избрано

„Извънземното“ и „Челюсти“ – два от най-емблематичните филми на Стивън Спилбърг, се завръщат в кината през септември в IMAX формат, съобщават от „Форум филм“.

ПРЕМИЕРАТА НА „ЧЕЛЮСТИ“ Е НА 2 СЕПТЕМВРИ

Когато през 1975 г. прави своя дебют, филмът чупи всички боксофис рекорди, превръщайки се в първия летен блокбастър, с което завинаги променя киноиндустрията. Но смразяващата история и знаменитата режисура на младия Спилбърг имат далеч по-впечатляващ ефект – стресови реакции, невроза и продължителен страх от вода, които спохождат милиони зрители. Образът на голямата бяла акула в колективното съзнание завинаги е променен, превръщайки се в истинско чудовище.

Базиран на едноименния роман на Питър Бенчли, „Челюсти“ разказва за жителите на курортно американско градче, което е изправено пред немислим ужас: в крайбрежните води се появява акула-убиец. Местният шериф Мартин Броуди (Рой Шайдър) иска да затвори плажовете, но кметът отказва, от страх, че липсата на приходи ще се отрази пагубно на града. Ихтиологът Мат Хупър (Ричард Драйфус) и опитният ловец на акули  Куинт (Робърт Шоу), всеки по свои користни причини, предлагат помощта си на Броуди и тримата се отправят в морето за епична битка на човека срещу природата.

„ИЗВЪНЗЕМНОТО“ ИДВА НА 9 СЕПТЕМВРИ

Подобрил редица боксофис рекорди през 1982 г., филмът на Стивън Спилбърг докосва сърцата на зрителите като никой друг филм до момента.

Създаден по сценарий на Мелиса Матисън, „Извънземното“ разказва за малкия Елиът (Хенри Томас), който открива своята сродна душа в лицето на добронамереното извънземно E.T., което по случайност е изоставено на Земята. Заедно със своите брат и сестра, Елиът трябва да запази E.T. в тайна от агентите на правителството и да му помогне да се завърне у дома. Филмът е изключително емоционално, но забавно изследване на детската невинност, което разкрива заплахата от нехайството и невежеството на възрастните и злоупотребата със сила и авторитет.

Източник: БТА

Последни новини