- Реклама -

- Реклама -

неделя, 29 януари 2023 г.
-0.8 C
София

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Изроди изрязаха ограничителните колчета по Кресненското дефиле

11 ограничителни колчета са изрязани в участъка от път I-1 през Кресненското дефиле от недобросъвестни граждани. С тази вандалската проява се създават предпоставки за нерегламентирано изпреварване в отсечката, регистрирана от МВР като участък с концентрация на пътнотранспортни произшествия, съобщават от АПИ.

Повредените ограничителни колчета по пътя през Кресненското дефиле ще бъдат възстановени и отново ще трябва да се изразходват бюджетни средства вместо да се влагат в нова маркировка, пътни знаци, мантинели и мерки за безопасност, отбелязват още от АПИ.

Агенцията призовава пътуващите по републиканската пътна мрежа да информират незабавно органите на МВР, ако забележат недобросъвестни граждани, извършващи вандалски актове или кражба на пътни принадлежности.

В средата на юни колчетата по първокласния път през Кресненското дефиле бяха монтирани, за да се ограничи изпреварването.

В свое изказване тогавашният регионален министър Гроздан Караджов обясни, че мярката се предприема, защото неправилното изпреварване в този участък е основната причина за пътните инциденти.

Източник: dnes.dir.bg

- Реклама -

Последни новини