spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
вторник, 4 октомври 2022 г.
9.6 C
София
Категории:

Изследване доказва: Индианците идват от Древен Китай

Избрано

 

 

Индианците са потомци на древните китайци. Това показа изследване на Куминския институт по зоология, цитирано от списание Current Biology.

В края на 70-те години на миналия век останки на първобитни хора бяха открити в пещера в Южен Китай. Костите обаче бяха изледвани наскоро. През 2012 г. стана ясно, че те са на 14 000 години. Един от мъжките черепи беше реконструиран. Оказа се, че е принадлежал на много нисък индивид – висок между 130-140 см. Според изказано от учените тогава предположение тази популация е принадлежала на хибрид Homo Sapiens и т.нар. Денисовски човек.

Теорията обаче беше опровергана от нови открития. По разшифровано ДНК от фрагмент на друг череп ситуацията се оказа по-различна. Жената, чието ДНК беше разчетена, се оказа генетично близка до съвременните хора. И по-точно: до коренните жители на Америка.

Това откритие кара учените да смятат, че жители на Източен Китай са мигрирали в Сибир и на японските острови. На това можем да отдадем генетичното сходство между коренното население на Япония и това на Източен Сибир.

Следващият етап от миграцията e през Беринговия пролив между Азия и Северна Америка.
Така се оказва, че хората от Китай са първите, дошли в Новия свят, както и първите жители на японските острови.

Последни новини